maandag 29 augustus 2022

Lollo, Rucola e Mais in Insalata (Italië)

LOLLO, RUCOLA E MAIS IN INSALATA (SALADE VAN LOLLO VERDE, RUCOLA EN MAÏS)

300 gram lollo sla
een bosje rucola
een gekookte maïskolf
150 gram champignons
100 gram bresaola (gedroogd en gezouten rundvlees)
4 kleine tomaatjes
olijfolie extra vergine
appelazijn
zout


Was de lollosla en het bosje rucola, laat alles goed uitlekken en meng het geheel door elkaar. Voeg de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe. Was de tomaatjes, snijd ze in partjes, verwijder de zaadjes en voeg ze toe aan de salade. Garneer het geheel met de gegrilde en in plakjes gesneden maïskolf en met de plakjes bresaola. Vorm van de plakjes bresaola roosjes. Maak een dressing van 3 eetlepels olie met een snufje zout en 2 eetlepels appelazijn en maak hier de salade mee aan.

6 personen

voedingswaarde : 122 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : La Cucina Italiana augustus / september 2003

Geen opmerkingen: