SNELLE POT-AU-FEU
2 potten runderbouillon met vlees
4 verse worstjes
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 kaneelstokje
2 teentjes knoflook, geplet
1 zakje geschilde aardappels, koelvers
2 winterwortels, geschil en in blokjes
4 stengels bleekselderij, in boogjes
2 preien, in de lengte gehalveerd
1 blik kikkererwten, uitgelekt
Leng de bouillon aan met 2 potten water en breng aan de kook met de worstjes, laurier, tijm, kaneel, knoflook, aardappels, wortel en bleekselderij. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Spoel intussen de prei goed onder stromend water en snijd in stukken. Voeg samen met de kikkererwten toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Schep in kommen en bestrooi met peper.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen augustus 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten