POLPETTINE IN BRODO (SOEP MET GEHAKTBALLETJES)
1 deciliter groentebouillon
100 gram kalfsgehakt
50 gram capelli d’angelo (‘engelenhaar’ vermicelli)
30 gram sla
15 gram in plakjes gesneden venkel
1 theelepel olijfolie extra vergine
kerriepoeder
zout
Meng een halve theelepel kerriepoeder en een snufje zout door het gehakt en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe de gehaktballetjes in de kokende bouillon samen met de vermicelli. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem 2 minuten doorkoken vanaf het kookpunt. Draai het vuur uit. Voeg de in reepjes gesneden sla en de plakjes venkel toe. Strooi er wat zout over, schenk er een scheutje olie bij en laat de soep enkele minuten rusten (zodat de groente zacht wordt), voordat u de soep opschept. Warm, maar niet kokend heet serveren.
1 persoon
voedingswaarde : 306 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : soep
bron : La Cucina Italiana augustus / september 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten