maandag 29 augustus 2022

Polpettine in Brodo (Italië)

POLPETTINE IN BRODO (SOEP MET GEHAKTBALLETJES)

1 deciliter groentebouillon
100 gram kalfsgehakt
50 gram capelli d’angelo (‘engelenhaar’ vermicelli)
30 gram sla
15 gram in plakjes gesneden venkel
1 theelepel olijfolie extra vergine
kerriepoeder
zout


Meng een halve theelepel kerriepoeder en een snufje zout door het gehakt en maak er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe de gehaktballetjes in de kokende bouillon samen met de vermicelli. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem 2 minuten doorkoken vanaf het kookpunt. Draai het vuur uit. Voeg de in reepjes gesneden sla en de plakjes venkel toe. Strooi er wat zout over, schenk er een scheutje olie bij en laat de soep enkele minuten rusten (zodat de groente zacht wordt), voordat u de soep opschept. Warm, maar niet kokend heet serveren.

1 persoon

voedingswaarde : 306 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : soep

bron : La Cucina Italiana augustus / september 2003

Geen opmerkingen: