GRANITA DI MELONE CON MOSCATO (MELOENWATERIJS MET MUSKAATWIJN)
1 rijpe galiameloen (700 gram)
75 gram suiker
2 takjes munt
2 deciliter (mousserende) muskaatwijn
kaneelpoeder
Meloen in vieren snijden, dik schillen en pitjes verwijderen. In keukenmachine vruchtvlees pureren. Suiker oplossen in ¾ deciliter kokend water. Suikersiroop door meloen mengen. Muntblaadjes erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Meloenmengsel in diepvriesdoos schenken. In 4 uur bevriezen. Na 1 ½ uur meloenmengsel omscheppen, ijskristallen hierbij van wand losmaken. Dit na 2 ½ uur en 3 ½ uur herhalen.
IJs 15 minuten voor serveren uit diepvries in koelkast zetten. IJs over vier hoge ijscoupes verdelen. Gekoelde muskaatwijn erover schenken. Licht bestuiven met kaneelpoeder. Serveren met rietje en lange lepel.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 minuten / 4 uur / 5 minuten minuten
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië / Mirjam Bakker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten