zondag 28 augustus 2022

Granita di Gelsi Neri (Sicilië, Italië)

GRANITA DI GELSI NERI (MOERBEIENGRANITA)

1 kilogram verse zwarte moerbeien
500 milliliter water
150 gram suiker


Knoop een keukenschort om (moerbeien geven hardnekkige vlekken), kook de vruchten in een pan met 250 milliliter water 30 minuten op laag vuur en laat ze afkoelen. Meng de suiker met het overige water. Kook dit op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen. Haal de moerbeien (plus sap) door de groentemolen of keukenmachine (laagste stand) en voeg ze al roerend toe aan de siroop.
Giet het mengsel in een ondiep blik of plastic diepvriesbak en zet het in de diepvries totdat er ijsvorming begint te ontstaan (1 uur). Schraap dan de bevroren delen langs de zijkanten en de bodem los en klop de granita los met een vork. Herhaal deze handeling elke 30 minuten totdat de granita een stevige consistentie heeft. Dien de granita op in transparante, brede glazen.

4 personen

bereidingstijd : 30 - 60 minuten + bevriezen

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Sicilicious : Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië

Geen opmerkingen: