zondag 28 augustus 2022

Olive all' Aglio (Toscane, Italië)

OLIVE ALL’ AGLIO (KNOFLOOK-OLIJVEN)

In Toscane worden verse olijven met emmers vol op deze manier geoogst en behandeld – dezelfde methode kan ook op kleine schaal toegepast worden op een pot olijven van de kruidenier, zodat ze wat meer smaak krijgen. Serveer deze olijven bij een drankje voor de lunch of gebruik ze voor recepten waarin olijven verwerkt worden.

100 gram olijven uit de pekel, uitgelekt
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 takje rozemarijn
olijfolie


Doe de olijven in een pot, voeg er de knoflook en rozemarijn aan toe en schenk er olijfolie over. Doe een deksel op de pot en laat ze minstens een week staan.
Noot: Als de olijven op zijn, kunt u de met knoflook doortrokken olijfolie gebruiken voor het braden van vlees of voor een slasausje.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish

Geen opmerkingen: