zondag 28 augustus 2022

Marmellata di Arance con Buccia (Sicilië, Italië)

MARMELLATA DI ARANCE CON BUCCIA (SINAASAPPELMARMELADE MET SCHILLETJES)

1 kilogram sinaasappels
750 gram suiker


Was de sinaasappels goed. Prik daarna gaatjes in de schil van elke sinaasappel en week de sinaasappels 3 dagen in koud water (om de bitterheid aan de sinaasappel te onttrekken). Ververs het water tussentijds regelmatig. Schil de sinaasappels en bewaar (de helft van) de schillen. Snijd de schillen in reepjes. Snijd de sinaasappels in dunne plakken en daarna doormidden. Weeg de sinaasappels en de hoeveelheid schil die je wilt gebruiken. Gebruik 750 gram suiker voor elke kilogram sinaasappel. Doe de sinaasappels, de schillen en de suiker in een pan en meng alle ingrediënten goed. Laat het mengsel een nacht staan. Kook het geheel vervolgens op middelhoog vuur zonder deksel op de pan. Roer regelmatig door. Om te controleren of de marmelade klaar is, neem je een lepeltje marmelade uit de pan en leg je dit op een bord. Als zich na enkele minuten een dun laagje op de marmelade vormt (dat wil zeggen als de marmelade dikker wordt), is de marmelade klaar. Laat de marmelade afkoelen en verdeel deze over uitgekookte glazen potten.

Voor 1½ kilogram

week- / rust- / bereidingstijd : 3 dagen / een nacht / 30 minuten

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Sicilicious : Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië / Loes Janssen Miraglia

Geen opmerkingen: