LIMONCELLO (CITROENLIKEUR)
Dit is het recept van nonna Tina uit Maletto die, volgens de kenners, de lekkerste limoncello ter wereld maakt.
15 – 20 biologische citroenen
1 liter pure alcohol
1,2 liter water
600 gram suiker
Was de citroenen grondig onder stromend water en wrijf ze droog. Rasp de schil zo dun mogelijk (let erop dat je zo min mogelijk wit meeneemt) en meng deze met de alcohol in een glazen pot die hermetisch gesloten kan worden. Laat het mengsel 15 – 20 dagen op een donkere plek staan. Kook vervolgens het water met de suiker 5 minuten op hoog vuur. Roer voortdurend. Haal daarna de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Haal de citroenschillen uit de alcohol en meng de alcohol met de siroop. Laat de limoncello 2 dagen op een donkere plek staan en zeef hem daarna. Hevel de limoncello over in een schoongemaakte, glazen fles die afgesloten kan worden en serveer ijskoud (bij voorkeur uit het vriesvak).
Voor 2½ - 3 liter.
bereidings- / rusttijd : 20 minuten / 17 – 22 dagen
gebied : Maletto, Sicilië, Italië
gerechtsoort : drank
bron : Sicilicious : Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië / Loes Janssen Miraglia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten