PEPERONI FRITTI (GEBAKKEN ZOETE PEPERS)
500 gram lange, lindegroene, zoete pepers
olijfolie
zout
Laat de steeltjes aan de pepers zitten en laat de pepers ook anderszins ongemoeid. Verhit een laagje olijfolie tot een halve pinknagel hoog in een ruime bakpan met dikke bodem.
Leg de zoete pepers kop om staart naast elkaar in de pan en bak ze op een halfhoog vuur 20 – 25 minuten in de hete olie. Laat ze rondom gelijkmatig lichtbruin schroeien zodat de pepers op smaak komen. Door het schroeien zal de schil loskomen van het vruchtvlees. Draai het vuur na 10 minuten iets lager zodat de pepers niet verbranden.
Schep de pepers, zodra ze gaar en geurig zijn, uit de pan en schik ze op een platte schaal. Bestrooi ze royaal met zout alsof het patatten zijn. Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.
Pak de pepers bij hun steeltje op en hap ze af als een Scheveningse haring. Ze kunnen desgewenst van hun schilletje ontdaan worden door het voorzichtig naar de punt toe eraf te trekken. En denk bij het afhappen om dat clustertje oneetbare zaadjes dat tegen het steeltje aanzit.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : antipasti
bron : Italiaanse smaken : Antipasti / Florine Boucher
zondag 28 augustus 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten