SICILIAANSE SINAASAPPEL-CITROENSALADE
Antonio Carluccio vertelde over deze salade die perfect past bij gerookte vis, vooral bij paling. Je kunt de salade zó eten, zoals ze op Sicilië doen, waar de lekkerste citrusvruchten vandaan komen, maar je kunt er ook waterkers aan toevoegen.
4 bloedsinaasappels
2 citroenen
2 grapefruits
2 bosjes waterkers
DRESSING
sap van 1 limoen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
beetje munt
zout
zwarte peper
Schil de sinaasappels, citroenen en grapefruits dik af met een kartelmesje, waarbij je al het wit en e buitenste vliesjes wegsnijdt. Snijd de partjes tussen de vliesjes los en doe ze in een aardewerken schaal. Maak intussen de dressing: klop het limoensap, de olijfolie, munt, wat zout en peper door elkaar. Schenk dit over de vruchten uit.
Doe de bosjes waterkers in een andere schaal. Citrusvruchten en waterkers smaken heerlijk bij elkaar, maar als je alles bij elkaar doet, verflenst de waterkers binnen enkele minuten. Bewaar ze dus gescheiden tot je ze serveert: leg dan een handvol waterkers op een bord en schep er wat citrussalade over.
8 personen
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : salade
bron : Vers uit de tuin : Koken met de oogst van het seizoen / Sarah Raven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten