zaterdag 27 februari 2021

Sinaasappel-mosterdsoep met oesterzwammen

SINAASAPPEL-MOSTERDSOEP MET OESTERZWAMMEN

35 gram boter of margarine
25 gram bloem
¼ liter sinaasappelsap
2 kruidenbouillontabletten
1 eierdooier
1 theelepel koenjit
2 eetlepels Franse mosterd
¼ liter slagroom
1 handsinaasappel
1 bakje oesterzwammen à 150 gram
zout
peper


In pan met dikke bodem 25 gram boter smelten. Bloem in één keer toevoegen. Scheutje voor scheutje ½ liter water erdoor roeren, blijven roeren tot het een licht gebonden mengsel is. Sinaasappelsap erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen. In kom eidooier, koenjit en mosterd door elkaar kloppen. Slagroom erdoor roeren. Al roerende aan hete soep toevoegen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Sinaasappel zo dik schillen dat witte vliesje wordt meegeschild. Sinaasappelpartjes voorzichtig tussen vliesjes uitsnijden.
Soep opnieuw al roerende in 10 minuten zachtjes verwarmen (niet meer laten koken). Intussen oesterzwammen zonodig schoonvegen met keukenpapier en in repen snijden. In koekenpan rest van boter verhitten. Oesterzwammen toevoegen en al omscheppende 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Oesterzwammen door soep roeren. Soep over vier borden verdelen. Garneren met partjes sinaasappel.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Allerhande februari 1992

Geen opmerkingen: