GARNALEN MET SINAASAPPEL
150 gram gepelde Noorse garnalen
4 grote sinaasappels
2 eetlepels (witte) port
worcestershiresaus
zout
peper
½ bakje tuinkers
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. 2 Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. 1 Sinaasappel uitpersen. In kom sausje roeren van: sinaasappelsap, port, paar druppels worcestershiresaus, zout en peper. Erdoor scheppen: garnalen en sinaasappelstukjes. Tot gebruik afgedekt in koelkast wegzetten.
1 Sinaasappel goed wassen. Van buitenste plakken bolle kant afsnijden en overdwars in 4 plakken snijden. Op 4 bordjes sinaasappelplak leggen. Garnalenmengsel erover verdelen. Garneren met tuinkers.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip februari 1981
zaterdag 27 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten