BROCCOLI MET SINAASAPPEL
750 gram broccoli
1 theelepel bouillonpoeder
2 sinaasappels
1 eetlepel (witte wijn)azijn
2 theelepels mosterd
peper
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
3 eetlepels olie
zout
2 eetlepels geschaafde amandelen
Broccoli schoonmaken. Stronken in plakjes snijden. Broccoli in kleine roosjes verdelen. In een kommetje de bouillonpoeder oplossen in ¾ deciliter heet water. 1 Sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen. Met scherp mes partjes sinaasappel tussen de vliesjes uitsnijden en in stukjes snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In een steelpan ½ deciliter sinaasappelsap, azijn, mosterd, peper en Italiaanse keukenkruiden door elkaar roeren. Olie en bouillon erdoor kloppen.
In een pan met weinig water en zout, de broccolistronkjes 5 minuten koken. Broccoliroosjes toevoegen en in nog 5 minuten gaar koken. Intussen een schaal voorverwarmen. In een droge koekenpan de amandelen goudbruin roosteren. Al kloppende de vinaigrette op zacht vuur verwarmen. Broccoli afgieten en in de warme schaal doen. De sinaasappelstukjes erdoor scheppen. Vinaigrette erover schenken. Amandelen erover strooien.
Lekker bij een varkenshaasje.
4 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : AllerHande februari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten