GEBAKKEN KOMIJNEKAASPLAK
1 ei
2 eetlepels tomatenketchup
½ pakje paneermeel (à 75 gram)
1 lange plak jong belegen komijnekaas van 2 centimeter dik (250 gram)
50 gram boter of margarine
4 zoetzure augurken
4 eetlepels wortelsalade (potje)
12 zoetzure zilveruitjes
In diep bord ei loskloppen met ketchup. Op ander bord paneermeel strooien. Korstjes van kaas snijden en plak kaas in vieren snijden.
Kaasplakken eerst door ei halen en dan door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met paneermeel. Paneermeel goed aandrukken. Kaasplakken nog eens door ei halen en door paneermeel wentelen.
In koekenpan boter verhitten. Kaasplakken in 4 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Intussen augurken in waaiertjes snijden. Kaasplakken op vier borden leggen. Op elk bord naast kaasplak een lepel wortelsalade scheppen. Hierop zilveruitjes en augurkwaaiertje leggen. Serveren met aardappelpuree en spruitjes.
4 personen
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande februari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten