PITTIGE SINAASAPPELSALADE
100 gram blauwe druiven
100 gram witte druiven
2 sinaasappels
1 peer
1 appel
½ citroen
4 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sherry
2 theelepels mosterd
4 slabladeren
Druiven afspoelen en van tros halen. Halveren en pitjes verwijderen. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Peer en appel wassen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Citroen uitpersen. In kom doen: citroensap, olie, azijn, sherry en mosterd. Tot sausje roeren. Vruchten erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sla wassen, uitslaan en over 4 bordjes verdelen. Vruchtensalade nogmaals omscheppen en op slabladeren scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip februari 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten