zaterdag 27 februari 2021

Pittige sinaasappelsalade

PITTIGE SINAASAPPELSALADE

100 gram blauwe druiven
100 gram witte druiven
2 sinaasappels
1 peer
1 appel
½ citroen
4 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sherry
2 theelepels mosterd
4 slabladeren


Druiven afspoelen en van tros halen. Halveren en pitjes verwijderen. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Peer en appel wassen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Citroen uitpersen. In kom doen: citroensap, olie, azijn, sherry en mosterd. Tot sausje roeren. Vruchten erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sla wassen, uitslaan en over 4 bordjes verdelen. Vruchtensalade nogmaals omscheppen en op slabladeren scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1981

Geen opmerkingen: