CHAMPIGNONSOEP MET KRUIDENKAAS
1 kleine ui
1 bakje fijne champignons à 250 gram
1 eetlepel boter of margarine
1 kruidenbouillontablet
1 laurierblad
1 pakje roomkaas met fijne kruiden (150 gram)
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui 1 minuut zachtjes fruiten. Champignons toevoegen en 3 minuten meebakken. Toevoegen: bouillontablet, laurierblad en 6 deciliter water. Aan de kook brengen. Roomkaas toevoegen en met garde door soep kloppen. Nog 3 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande februari 1991
zaterdag 27 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten