WITLOFSALADE MET GRAPEFRUIT
½ literblik grapefruitpartjes
4 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels mosterd
zout
1 theelepel paprikapoeder
½ kleine winterwortel
400 gram witlof
1 takje peterselie
Grapefruit afgieten, 3 eetlepels sap opvangen en in slakom doen. Toevoegen: olie, citroensap, mosterd, zout en paprikapoeder. Tot sausje roeren. Wortel schrappen, wassen en grof raspen. Van witlof lelijk blad verwijderen. Met puntig mesje stronk diep uithollen. Wassen en in smalle reepjes snijden. Door sausje scheppen: grapefruit, wortel en witlof.
Witlofsalade nogmaals omscheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip februari 1981
zaterdag 27 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten