zaterdag 27 februari 2021

Kruidige visragout met zilvervliesrijst

KRUIDIGE VISRAGOUT MET ZILVERVLIESRIJST

2 theelepels kruidenbouillonpoeder
1 pak kabeljauwfilet (diepvries, à 200 gram)
zout
1 builtje kortkokende zilvervliesrijst à (Lassie)
1 zakje kaassaus (Knorr)
1 pakje Noorse garnalen (diepvries, à 100 gram)
½ pakje 8-kruidenmix (Iglo, diepvries)
1 zakje veldsla à 75 gram
2 eetlepels sladressing


In pan 2½ deciliter water met bouillonpoeder aan de kook brengen. Kabeljauwfilet toevoegen en tegen de kook aan in 6 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan vis uit pan op bord scheppen. In pan met water en zout zilvervliesrijst (in builtje) gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Intussen aan achtergebleven visvocht zoveel water toevoegen dat hoeveelheid 2½ deciliter is. Met garde zakje kaassaus door vocht kloppen. Tegen de kook aan houden en blijven roeren tot het gebonden saus is. Kabeljauw in stukjes snijden. Kabeljauw en garnalen door kaassaus roeren en 3 minuten meewarmen. Kruidenmix erdoor roeren. Rijstbuiltje laten uitlekken, openknippen en over twee borden verdelen. Visragoût ernaast scheppen. Veldsla in twee kleine schaaltjes doen. Sladressing erover sprenkelen. Veldsla apart erbij serveren.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande februari 1991

Geen opmerkingen: