TAGLIATELLE MET PADDENSTOELEN EN SALIE
200 gram grotchampignons
100 gram oesterzwammen
zout
150 gram tagliatelle (lintmacaroni, Grand’Italia)
75 gram boter of margarine
1½ eetlepel citroensap
1½ theelepel salie (McCormick)
peper
Champignons en oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Van champignons onderste stukje steel afsnijden. Champignons in plakjes snijden. Oesterzwammen in reepjes snijden.
Vier borden voorverwarmen. In pan met ruim water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op verpakking net gaar koken. Laten uitlekken. Intussen in koekenpan helft van boter verhitten. Champignons en oesterzwammen al omscheppende in 5 minuten bruin bakken. Van vuur af rest van boter, citroensap en salie door paddestoelen scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Over vier bordjes tagliatelle verdelen. Paddestoelenmengsel erop scheppen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande februari 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten