zaterdag 27 februari 2021

Tagliatelle met paddenstoelen en salie

TAGLIATELLE MET PADDENSTOELEN EN SALIE

200 gram grotchampignons
100 gram oesterzwammen
zout
150 gram tagliatelle (lintmacaroni, Grand’Italia)
75 gram boter of margarine
1½ eetlepel citroensap
1½ theelepel salie (McCormick)
peper

Champignons en oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Van champignons onderste stukje steel afsnijden. Champignons in plakjes snijden. Oesterzwammen in reepjes snijden.
Vier borden voorverwarmen. In pan met ruim water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op verpakking net gaar koken. Laten uitlekken. Intussen in koekenpan helft van boter verhitten. Champignons en oesterzwammen al omscheppende in 5 minuten bruin bakken. Van vuur af rest van boter, citroensap en salie door paddestoelen scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Over vier bordjes tagliatelle verdelen. Paddestoelenmengsel erop scheppen. Direct serveren.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande februari 1991

Geen opmerkingen: