zaterdag 27 februari 2021

Kokos-gehaktballetjes met kerrierijst

KOKOS-GEHAKTBALLETJES MET KERRIERIJST

1 ui
3 eetlepels olie
3 theelepels kerriepoeder
150 gram rijst
½ bouillontablet
200 gram gehakt
3 eetlepels gemalen kokos
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
3 eetlepels sherry
2 eetlepels bakgember


Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Helft van ui ongeveer 2 minuten zachtjes fruiten. Kerriepoeder even meebakken en de ongekookte rijst erdoor scheppen. In ongeveer 2 minuten glazig fruiten. 2½ Deciliter water en ½ bouillontablet toevoegen. Rijst in 20 minuten gaar koken. Intussen gehakt vermengen met rest van ui, gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, sambal en zout. Van het gehakt kleine balletjes draaien. In een braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin bakken. Rest van ketjap (3 eetlepels), sherry en bakgember door bakvet roeren. Met de deksel op de pan gehaktballetjes nog 10 minuten laten sudderen. Ketjapjus verdunnen met 1½ deciliter water. Serveren met salade.

2 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande februari 1986

Geen opmerkingen: