zondag 28 februari 2021

Preisalade met tuinkers en radijs

PREISALADE MET TUINKERS EN RADIJS

2 dunne preien
5 radijsjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gembersiroop
zout
peper
½ bakje tuinkers


Maak de preien schoon en snijd ze in stukken van 5 centimeter. Kook de prei in weinig water met zout 10 minuten. Giet de prei af en doe ze in een schaal. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de plakjes in dunne reepjes. Klop de olie, de azijn en de gembersiroop tot een sausje en breng het op smaak met zout en peper. Schenk het over de prei. Laat de prei afkoelen tot kamertemperatuur.
Strooi de radijsjes over de prei en knip de tuinkers erover.

2 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 10 februari 1993

Geen opmerkingen: