zondag 28 februari 2021

Rode kool met pruimen

RODE KOOL MET PRUIMEN

50 gram rozijnen
1 appel
½ zakje gebruiksklare pruimen
2 eetlepels rode port
1 eetlepel suiker
1½ theelepel kaneel
2 eetlepels (appel)azijn
1½ zakje rode kool (gekoeld)
zout


In zeef rozijnen wassen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. In kom doen: rozijnen, appel, pruimen en port. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In pan doen: vruchtenmengsel, suiker, kaneel, azijn, kool en zout. 20 Minuten stoven. Intussen schaal voorverwarmen. Rode kool overdoen in schaal.
Lekker bij kip of kalkoen.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip februari 1982

Geen opmerkingen: