RODE KOOL MET PRUIMEN
50 gram rozijnen
1 appel
½ zakje gebruiksklare pruimen
2 eetlepels rode port
1 eetlepel suiker
1½ theelepel kaneel
2 eetlepels (appel)azijn
1½ zakje rode kool (gekoeld)
zout
In zeef rozijnen wassen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. In kom doen: rozijnen, appel, pruimen en port. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In pan doen: vruchtenmengsel, suiker, kaneel, azijn, kool en zout. 20 Minuten stoven. Intussen schaal voorverwarmen. Rode kool overdoen in schaal.
Lekker bij kip of kalkoen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip februari 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten