THAIS ZOETZUUR VARKENSVLEES
Zoetzuur is van oudsher een Chinese schepping, maar hoort ook bij de Thaise keuken. Deze versie heeft een frissere, helderder smaak en vormt samen met rijst een mooie maaltijd.
350 gram mager varkensvlees
2 eetlepels plantaardige olie
4 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 kleine rode ui, in plakjes
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel kristalsuiker
1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in repen
½ komkommer, ontzaad en in plakken
2 pruimtomaten, in partjes gesneden
125 gram verse ananas, in stukjes
2 lente-uitjes, in kleine stukjes
versgemalen zwarte peper
verse korianderblaadjes, ter garnering
sliertjes lente-ui, ter garnering
Snijd het varkensvlees in dunne plakken. Verhit de olie in een wok. Doe de knoflook in de wok en roerbak hem goudgeel. Schep er het varkensvlees door en roerbak 4 tot 5 minuten. Schep er de ui door. Breng het geheel op smaak met de vissaus, suiker en versgemalen zwarte peper. Roerbak 3 tot 4 minuten, of tot het varkensvlees gaar is. Schep er de rest van de groenten, de ananas en lente-uitjes door. Misschien moet u er een paar lepels water door scheppen. Roerbak nog 3 tot 4 minuten. Garneer met verse koriander en lente-ui en dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten