woensdag 3 maart 2021

Rundvlees met oestersaus (Thailand)

RUNDVLEES MET OESTERSAUS

Nog een heerlijk, maar simpel gerecht. In Thailand zijn verse stropaddenstoelen overal verkrijgbaar, maar oesterzwammen zijn een smakelijk alternatief. U kunt ook andere soorten champignons en paddenstoelen gebruiken.

500 gram biefstuk
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte verse gember
250 gram gemengde paddenstoelen als shiitake, oesterzwammen en stro-paddenstoelen
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel kristalsuiker
4 lente-uitjes, in korte stukjes gesneden
versgemalen zwarte peper
2 verse rode chilipepers, in reepjes gesneden, ter garnering


Snijd het rundvlees dwars op de draad in smalle repen. Meng de sojasaus in een kom met de maïzena. Schep er de repen vlees door en laat 1 tot 2 uur marineren. Verhit de helft van de olie in een wok of koekenpan. Doe er de knoflook en gember in en roerbak tot de geuren loskomen. Schep er de repen rundvlees door en roerbak 1 tot 2 minuten. Schep het vlees uit de wok en zet weg. Verhit de rest van de olie in de wok. Doe er de gemengde paddenstoelen in en roerbak ze gaar. Schep de repen rundvlees om met de paddenstoelen in de wok. Voeg de oestersaus, suiker en versgemalen zwarte peper toe en schep alles om. Schep er de lente-uitjes door. Garneer met de reepjes rode chilipeper en dien op.

4 - 6 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: