woensdag 3 maart 2021

Vis in bananenblad (Thailand)

VIS IN BANANENBLAD

Op deze manier bereide vis is bijzonder sappig en smakelijk. In dit recept worden er visfilets gebruikt in plaats van een hele vis - wat makkelijker voor degene die liever geen graatjes tegenkomt. Het is een mooi gerecht voor een barbecue.

2½ deciliter kokosmelk
2 eetlepels rode kerriepasta
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels fijne tafelsuiker
5 citrusbladen, gescheurd
4 visfilets als red snapper, elk 175 gram
175 gram gemengde groenten als wortel en prei, in dunne reepjes
4 bananenbladeren
2 eetlepels sliertjes lente-ui, ter garnering
2 rode chilipepers, in dunne plakjes, ter garnering


Doe de kokosmelk, kerriepasta, vissaus, suiker en het citrusblad in een ondiepe schaal en schep alles om. Leg de visfilets in de marinade en laat ze er 15 tot 30 minuten in marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de groenten door elkaar en schik een portie in het midden van elk bananenblad. Leg er een visfilet op en sprenkel er wat marinade over. Vouw de zijkanten en punten van het blad over elkaar en zet vast met cocktailprikkers. Maak op dezelfde manier pakjes met de rest van de bladen en vis. Zet de vispakjes 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de vis gaar is. U kunt de pakjes ook onder de grill of op de barbecue koken. Garneer vlak voor het serveren met wat lente-uitjes en rode chilipeper.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: