woensdag 3 maart 2021

Larp uit Chiang Mai (Chiang Mai, Changwat Chiang Mai, Thailand)

LARP UIT CHIANG MAI

Chiang Mai is een stad in Noordoost-Thailand. De stad is in cultureel opzicht verwant aan Laos en is ook beroemd om zijn kipsalade, die oorspronkelijk “laap” of “Larp” werd genoemd. In plaats van kippenvlees kunt u eenden-, rund- of varkensvlees gebruiken.

500 gram kipgehakt
1 stengel citroengras, fijngehakt
3 citrusbladeren, fijngehakt
4 rode chilipepers, ontzaad en gehakt
4 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel geroosterde gemalen rijst
2 lente-uitjes, gehakt
2 eetlepels verse korianderblaadjes
gemengde slabladeren, voor het serveren
plakjes komkommer, ter garnering
plakjes tomaat, ter garnering
wat takjes verse munt, ter garnering


Verhit een grote anti-aanbakkoekenpan. Doe er het kipgehakt in en sprenkel er een klein beetje water over om alles vochtig te houden tijdens het bakken. Roerbak 7 tot 10 minuten tot het gehakt gaar is. Schep het gare kipgehakt over in een kom en schep er dan de rest van de ingrediënten door. Meng goed. Serveer op een bed van gemengde slabladeren en garneer met plakjes komkommer en tomaat en verse munt.

4 - 6 personen

gebied : Chiang Mai, Changwat Chiang Mai, Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Thailand : Subtiele en kruidige gerechten uit het Oosten / Kit Chan

Geen opmerkingen: