zondag 28 februari 2021
Pikante mosselen met tzatzikisaus
PIKANTE MOSSELEN MET TZATZIKISAUS
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 kleine Spaanse rode peper
2 kilogram mosselen
1½ deciliter droge witte wijn
1 theelepel oregano
½ kruidenbouillontablet
6 eetlepels magere yoghurt
1 eetlepel halvanaise
1 zakje mix voor tzatziki-yoghurtdipsaus
Sjalotjes pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. Peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen en kleinsnijden. Mosselen onder koud water goed schoonboenen (eventueel beschadigde en open exemplaren verwijderen). Schaal voorverwarmen. In pan wijn met sjalot, knoflook, peper en oregano aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Mosselen toevoegen en afgedekt in 5 à 8 minuten gaar koken, af en toe omschudden. Intussen yoghurt en halvanaise in kommetje doen en tzatzikimix erdoor roeren (= tzatzikisaus). Met schuimspaan mosselen met groente uit pan in schaal scheppen. Tzatzikisaus bij mosselen serveren.
2 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande 29 februari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten