zondag 28 februari 2021

Driehoekjes gevuld met garnalen

DRIEHOEKJES GEVULD MET GARNALEN

100 gram Noorse garnalen
4 vellen filodeeg
50 gram panklare witte kool
½ eetlepel olie
1 teentje knoflook
¼ theelepel gemberpoeder
mespunt gemalen koriander
zout
peper
1 theelepel maïzena
1 eiwit


(Garnalen in 2½ uur laten ontdooien. Filodeeg in 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.) Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden. Kool heel fijn snijden. In pan olie verhitten en garnalen 1 minuut al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kool toevoegen en 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper. Maïzena erdoor roeren. Garnalenmengsel laten afkoelen. Plakjes filodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren. Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken. Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen. Deeg over vulling tot driehoekje aan het eind van de strook vouwen, strook steeds over driehoekje vouwen tot vulling in driehoekig pakketje zit. Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In frituurpan olie verhitten tot 175°C. Vergiet bekleden met keukenpapier. 4 Driehoekjes in frituurmandje leggen en in 4 minuten goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Op dezelfde manier rest van driehoekjes frituren. Driehoekjes op schaal leggen. Direct serveren.

Voor 8 stuks

voedingswaarde : 110 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht of borrelhapje

bron : AllerHande 1 februari 1996

Geen opmerkingen: