RODE KOOL MET GARNALEN
1 grote ui
2 sinaasappel
1 citroen
1 stevige handpeer
50 gram krenten
1 rode kool (750 gram)
2 eetlepels boter of margarine
3 kruidnagels
100 gram grote Noorse garnalen
zout
tabasco
Ui pellen en snipperen. 1 Sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen. Overdwars in plakken snijden en halveren. Andere sinaasappel en citroen uitpersen. Peer schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel sinaasappel-citroensap. In zeef krenten wassen. Van kool buitenste bladeren verwijderen en in vieren delen. Stronk verwijderen. Kool in reepjes snijden.
In pan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Kool toevoegen en 5 minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: sinaasappel, sinaasappel-citroensap, krenten, kruidnagel en zout. Erdoor roeren. Kool in 10 minuten gaarstoven. Kruidnagels verwijderen. Peer en garnalen erdoor scheppen. 5 Minuten meewarmen. Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
Lekker bij een varkenslapje.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip februari 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten