donderdag 24 oktober 2019

Kruidige eend (Maleisië)

KRUIDIGE EEND

1 deciliter citroensap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels droge sherry
1 eetlepel suiker
zout
peper
1 in acht stukken gesneden en ontvelde eend van 1250 gram
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte en kleingesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
1 theelepel kurkuma
1 theelepel trassi
geraspte schil van 1 citroen


Vermeng het citroensap in een schaal met de sojasaus, de sherry, de suiker en wat zout en peper. Wentel de stukken eend door het mengsel en laat ze 2 uur op een koele plaats marineren. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Voeg de sambal, de kurkuma, de trassi en de citroenrasp toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de stukken gemarineerde eend toe en bak deze onder regelmatig keren lichtbruin. Voeg de marinade toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken eend 1 uur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken eend op een schaal en schenk er het stoofvocht over.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Maleis koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: