donderdag 24 oktober 2019

Lamsvlees met uien (Maleisië)

LAMSVLEES MET UIEN

2 theelepels honing
1 theelepel azijn
zout
500 gram in flinke blokken gesneden lamslappen
50 gram boter
2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie
1 deciliter water
1 deciliter yoghurt
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Vermeng de honing in een kommetje met d azijn en wat zout. Bestrijk de blokken vlees met het honingmengsel. Laat het vlees ten minste 2 uur op een koele plaats staan.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Voeg de blokken vlees toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en de kerrie toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg het water en de yoghurt toe, schep alles goed dooreen en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Serveer het gerecht bestrooid met de fijngehakte peterselie.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Maleis koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: