SACHKO BAN CHUOBNUNG LAW (GEWOKT HERTENVLEES MET LAOS)
400 - 500 gram herten- of runderbiefstuk
3 duimgrote stukken laos
2 eetlepels olie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel palmsuiker
½ eetlepel kampotpeper, szechuanpeper of zwarte peper
Snijd e biefstuk in dunne reepjes. Schil de laos; snijd hem in zo dun mogelijke plakjes.
Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe; roerbak hierin het vlees 1 minuut. Voeg de laos toe en roerbak het geheel nog eens 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, oestersaus en suiker toe; schep goed om en zet het vuur uit. Maal verse kampotpeper, zwarte peper of szechuanpeper over het gerecht.
Proef of de smaken in balans zijn; voeg zo nodig wat extra suiker of zout toe.
Serveer met witte rijst en groenten op zuur of een salade.
2 - 3 personen
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Cardamom Mountains, Cambodja
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten