KURMA KAMBING (LAMSVLEES IN KOMIJN & KORIANDERSAUS)
6 eetlepels olie
2 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2½ centimeter verse gember, fijngehakt
4 kardemompeulen
4 kruidnagels
1 steranijs
5 centimeter van een kaneelstokje
1 pandanblad, geknoopt (of 2 laurierblaadjes)
5 eetlepels specerijenmelange voor vlees
1 eetlepel tamarindepasta (of citroen- of limoensap)
1 theelepel fijn zeezout
50 milliliter kokosmelk
600 gram lamsvlees, in kleine stukjes gesneden
2 takjes munt, de blaadjes geplukt
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg e sjalotten, knoflook, gember, kardemompeulen, kruidnagels, steranijs, kaneel en het pandanblad toe en bak alles tot de geuren vrijkomen. Voeg de specerijenmelange toe, samen met 200 milliliter water, de tamarinde, het zout en de kokosmelk, en laat het geheel zachtjes koken tot de olie boven komt drijven.
Voeg het lamsvlees toe, roer het goed door e saus, giet er 100 milliliter water bij en laat alles op laag vuur 30 minuten zachtjes stoven - tegen de kook aan - tot het vlees goed gaar is. Zet het vuur uit, strooi de muntblaadjes erover, roer ze dan snel door de saus en zet het gerecht meteen op tafel.
3 - 4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Magisch Maleisisch / Norman Musa
donderdag 24 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten