GESTOOFDE EEND IN ZURE SAUS
5 uitgeperste teentjes knoflook
1 deciliter azijn
2 theelepels sambal
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
zout
peper
1 in acht stukken verdeelde eend van 2 kilogram
4 eetlepels olie
½ deciliter water
2 eetlepels suiker
Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een schaal met de azijn, de sambal, de kurkuma, de koriander, de komijn en wat zout en peper. Voeg de stukken eend toe en laat deze onder nu en dan omkeren ten minste 8 uur marineren. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gemarineerde stukken eend lichtbruin. Voeg de marinade en het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken eend 1 uur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Leg de stukken eend op een schaal. Voeg de suiker aan het stoofvocht toe en roer alles goed dooreen tot de suiker is opgelost. Schenk de saus over de stukken eend.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Maleis koken / Wiebe Andringa
donderdag 24 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten