donderdag 24 oktober 2019

Gegrilleerde zoete eend (Maleisië)

GEGRILLEERDE ZOETE EEND

1 overlangs doormidden gesneden eend van 1½ kilogram
5 deciliter water
1 deciliter azijn
35 gram suiker
1 uitgeperst teentje knoflook
2 theelepels vijfkruidenpoeder
mespuntje kaneel
mespuntje gemalen anijs
mespuntje nagelgruis
zout
peper
6 eetlepels olie


Breng de eendenhelften met het water, de azijn, de suiker, het uitgeperste teentje knoflook, het vijfkruidenpoeder, de kaneel, de anijs, het nagelgruis en wat zout en peper in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Neem het deksel van de pan af en laat de stukken eend bij matige hitte doorkoken tot alle vocht is verdampt. Neem de stukken eend uit de pan en grilleer ze onder regelmatig bestrijken met de olie 20 minuten onder de voorverwarmde ovengrill tot het vel mooi bruin en knapperig is. Verdeel de stukken eend in porties en leg ze op en schaal.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Maleis koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: