FILIPPIJNSE ROERGEBAKKEN BIEFSTUK MET OESTERSAUS
600 gram haas- of kogelbiefstuk
2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
1½ eetlepel lichte sojasaus
1 eiwit
1 theelepel suiker
snuf witte peper
1½ eetlepel maïzena
5 eetlepels plantaardige olie
100 gram in schijfjes gesneden champignons of strochampignons
3 lente-uien, gesnipperd
2 eetlepels Chinese oestersaus
Snijd het vlees in dunne reepjes en doe in een kom. Voeg de rijstwijn, sojasaus, eiwit, suiker en peper toe en schep goed om. Strooi de maïzena erover, roer weer om en laat 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees 2 minuten. Voeg de lente-uitjes en champignons toe en roerbak even mee. Roer ten slotte de oestersaus erdoor en serveer met gekookte rijst.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Filippijnen / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten