donderdag 24 oktober 2019

Filippijnse roergebakken biefstuk met oestersaus (Filippijnen)

FILIPPIJNSE ROERGEBAKKEN BIEFSTUK MET OESTERSAUS

600 gram haas- of kogelbiefstuk
2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
1½ eetlepel lichte sojasaus
1 eiwit
1 theelepel suiker
snuf witte peper
1½ eetlepel maïzena
5 eetlepels plantaardige olie
100 gram in schijfjes gesneden champignons of strochampignons
3 lente-uien, gesnipperd
2 eetlepels Chinese oestersaus


Snijd het vlees in dunne reepjes en doe in een kom. Voeg de rijstwijn, sojasaus, eiwit, suiker en peper toe en schep goed om. Strooi de maïzena erover, roer weer om en laat 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees 2 minuten. Voeg de lente-uitjes en champignons toe en roerbak even mee. Roer ten slotte de oestersaus erdoor en serveer met gekookte rijst.

4 personen

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Filippijnen / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: