LAMSKOTELETTEN MET SATÉSAUS
2 theelepels geelwortelpoeder
½ theelepel fijne kristalsuiker
1 theelepel zeezout
3 eetlepels neutraal smakende olie
12 lamskoteletten, botjes schoongekrabd
een handjevol korianderblaadjes
een handjevol muntblaadjes
dunne ringen rode ui
SATÉSAUS
2 ½ deciliter kokosroom
1 eetlepel rode currypasta
100 gram grofgehakte geroosterde pinda’s
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel tamarindepasta
Verwarm voor de satésaus de helft van de kokosroom in een steelpan 6 - 7 minuten op halfhoog tot hoog vuur tot hij zich splitst en het water vrijwel is verdampt. Draai het vuur halfhoog en roer de currypasta door de kokosroom, roerbak 1 - 2 minuten tot hij sterk geurt en niet rauw meer is. Roer de achtergehouden kokosroom, de pinda’s, suiker en tamarindepasta erdoor en laat de saus 2 - 3 minuten sudderen tot alles goed is vermengd. Zet de saus opzij.
Klop het geelwortelpoeder met suiker, zeezout en 2 eetlepels olie in een ondiepe schaal door elkaar. Wentel de koteletten erdoor en laat ze 5 minuten in de koelkast marineren. Verhit een houtskoolgrill of grillpan op halfhoog tot hoog en besprenkel met de overgebleven olie. Rooster de lamskoteletten 3 minuten aan elke kant tot ze knapperig van buiten en roze van binnen zijn. Garneer ze met de kruiden en de uiringen en geef de satésaus erbij.
4 personen
gebied : Singapore
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Bill’s Asian basics / Bill Granger
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten