donderdag 24 oktober 2019

Kroketten van lamsvlees en linzen

KROKETTEN VAN LAMSVLEES EN LINZEN

125 gram linzen
zout
peper
250 gram lamsvlees
2 uien
kardemompoeder
kaneel
1 ei
frituurolie


Zet de linzen in de week in water met een theelepel zout per liter. Draai het vlees door de grofste plaat van uw vleesmolen en snipper de uien. Giet het weekwater van de linzen weg, zet ze op met een halve liter vers water en breng dit aan de kook. Temper het vuur zodra het kookpunt is bereikt en doe het gemalen vlees en de uisnippers in de pan, waarin u de linzen zacht gaarkookt. Naarmate meer vocht verdampt, zal de massa dikker worden. Ten einde te voorkomen dat die aanbrandt, dient u voortdurend te roeren. Als de linzen en het vlees gaar zijn en het mengsel enigszins is afgekoeld, voegt u een mespunt kardemom en kaneel aan het geheel toe. Maak het op smaak met zout en peper en roer het losgeklopte ei erdoor. Vorm er kroketjes van en bak die in hete frituurolie bruin en krokant.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het komplete kookboek / Maria May

Geen opmerkingen: