KROKETTEN VAN LAMSVLEES EN LINZEN
125 gram linzen
zout
peper
250 gram lamsvlees
2 uien
kardemompoeder
kaneel
1 ei
frituurolie
Zet de linzen in de week in water met een theelepel zout per liter. Draai het vlees door de grofste plaat van uw vleesmolen en snipper de uien. Giet het weekwater van de linzen weg, zet ze op met een halve liter vers water en breng dit aan de kook. Temper het vuur zodra het kookpunt is bereikt en doe het gemalen vlees en de uisnippers in de pan, waarin u de linzen zacht gaarkookt. Naarmate meer vocht verdampt, zal de massa dikker worden. Ten einde te voorkomen dat die aanbrandt, dient u voortdurend te roeren. Als de linzen en het vlees gaar zijn en het mengsel enigszins is afgekoeld, voegt u een mespunt kardemom en kaneel aan het geheel toe. Maak het op smaak met zout en peper en roer het losgeklopte ei erdoor. Vorm er kroketjes van en bak die in hete frituurolie bruin en krokant.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
donderdag 24 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten