LAMSGEHAKTBALLETJES MET MUNT
350 gram mager lamsvlees, grof gehakt
50 gram reuzel
2 eetlepels lichte sojasaus
2 - 3 theelepels bruine basterdsuiker
3 sjalotten, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
1 eiwit
2 - 3 theelepels maïzena
bloem
arachide- of zonnebloemolie om te frituren
‘GLAZUUR’
4 theelepels lichte sojasaus
4 theelepels droge sherry
4 theelepels arachideolie
2 theelepels zoete chilisaus
2 theelepels hoisinsaus
Het lamsvlees in de keukenmachine tot gehakt malen. Reuzel toevoegen en nogmaals kort laten draaien. De sojasaus, suiker, sjalotten, munt, eiwit en maïzena erbij doen en nog even kort vermengen. Je handen met wat bloem bestrooien en het gehakt tot balletjes draaien ter grootte van een walnoot. Rol ze even door de bloem. De ingrediënten voor het ‘glazuur’ in een kleine steelpan doen en al roerend aan de kook brengen. Van het vuur afnemen. De olie in een wok of frituurpan verhitten en telkens een paar gehaktballetjes tegelijk goudbruin bakken (dit duurt circa 3 minuten). Laten uitlekken en door het glazuur rollen. Warm serveren.
12 personen
gebied : Zuidoost-Azië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Culinaire avonturen in het Verre Oosten / Keith Floyd
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten