KWARTELS MET HONING
2 eetlepels vloeibare, heldere honing
1 - 2 eetlepels kokend water
2 eetlepels witte wijnazijn
6 kleine kwartels, gehalveerd en panklaar
zout
arachide- of zonnebloemolie om te frituren
Honing, water en azijn vermengen en de kwartels hiermee bestrijken. De kwartels 12 uur of langer te drogen hangen op een koele, goed geventileerde plaats. Bestrooi ze met een beetje zout. Een laagje olie van 5 centimeter verhitten in een grote wok of frituurpan en de kwartels hierin frituren, 2 of 3 halve kwartels tegelijk, tot ze gaar zijn en het vel lekker knapperig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte. Warm serveren.
12 personen
gebied : Zuidoost-Azië
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Culinaire avonturen in het Verre Oosten / Keith Floyd
donderdag 24 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten