SINIGANG NA CARNE (ZOETZUUR RUNDPOOT)
500 gram stukjes rund met been
250 gram varkensvlees in schijfjes
50 gram grote ui in schijfjes
3 stelen rabarber
2 middelgrote Gabi of aardappelen in kleine blokjes gesneden
2 middelgrote radijsjes in schijfjes verdeeld
500 à 700 gram spinazie
3 tomaten in schijfjes
1 klein bosje lange bonen
zout
Rund- en varkensvlees laten sudderen in ruim water (of rijstwater). Schijfjes tomaten toevoegen, uien en zout naar smaak. Rabarber in een andere pan gaarkoken en tot moes roeren. Ze laten uitlekken. Aan de rest toevoegen. Indien nodig een beetje gekookt water toevoegen. Gabi (of aardappels) en radijs erbij doen. Als alles bijna gaar is, spinazie en bonen toevoegen. Warm serveren.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Mme Delfín R. García, in Internationale gerechten / mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten