vrijdag 25 oktober 2019

Ped Tom Kha (Laos)

PED TOM KHA (SOEP MET EEND EN LAOSWORTEL)

1 eetlepel olie
175 gram eendenborst, in dunne plakjes
20 dunne, ovale schijfjes verse laoswortel (schuin gesneden op de wortel die alleen gewassen is; laos hoeft niet geschild te worden)
2 ½ deciliter kokosmelk
8 sjalotjes, in dunne plakjes
1 ¼ liter kippenbouillon
4 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
2 eetlepels citroensap
2 lente-uitjes, fijngehakt
korianderblad voor de garnering


Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het eendenvlees en de schijfjes laos tot ze flink geuren. Roer de kokosmelk en de sjalotjes erdoor. Voeg de kippenbouillon, vissaus en suiker toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan - zodra de soep kookt - van het vuur en roer het citroensap en de lente-uitjes erdoor. Schep de soep in kommen, garneer hem met korianderblad en serveer direct.

4 personen

gebied : Laos
gerechtsoort : soep

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: