POLLO CON SOTHANGON (KIP MET RODE SAUS)
1 braadkuiken van 1 ½ kilogram
2 eetlepels reuzel (of olie)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngestampt
1 eetlepel vissaus
2 theelepels anattozaadjes
250 gram sothangon (transparante vermicelli)
6 grote gedroogde Chinese champignons
12 voorjaarsuitjes, ragfijn gesneden
zout
peper uit de molen
Leg de goed schoongemaakte kip in een pan. Giet er zoveel water op dat de kip net onder staat. Breng alles aan de kook. Schuim het oppervlak enige malen voorzichtig af en temper daarna de hittebron. Laat de kip - met het deksel op de pan - heel zachtjes gaar trekken. Neem hem uit het vocht. Zeef het vocht. Laat de kip afkoelen en haal het vlees van de botjes. Snijd de grote stukken kippenvlees in kleine blokjes. Verhit de reuzel (of olie) en fruit uien en knoflook heel licht aan. Week de anattozaadjes in 2 eetlepels kokend water. Doe het weekvocht daarna samen met de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Bereid de transparante vermicelli zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ze daarna in stukjes van 4 à 5 centimeter. Laat ze goed uitlekken. Week de champignons in kokend water, verwijder de stelen en hak de hoeden klein. Doe ze bij de bouillon en laat alles gedurende 15 minuten heel zachtjes trekken. Doe er vervolgens vissaus, stukjes kip, voorjaarsuitjes en vermicelli bij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht nog heel even aan de kook komen en dien het onmiddellijk daarna op.
4 - 6 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten