RIJST MET KIP
1 kip
2 eetlepels olie
1 ui
10 knoflookteentjes
1 theelepel geraspte gemberwortel (vers)
500 gram rijst
3 eetlepels vissaus
4 bosuitjes
Verdeel de kip in stukken. Snipper de knoflookteentjes heel fijn en fruit ze even in de hete olie. Schep het knoflook uit de pan en houd het warm. Fruit de gesnipperde ui en de geraspte gemberwortel tot de ui transparant wordt, voeg dan de stukken kip toe en bak deze al roerend even mee. Voeg de helft van het gefruite knoflook toe, evenals 1 liter kokend water en de vissaus. Laat het geheel snel aan de kook komen, draai dan het vuur lager en laat de rijst met kip in de gesloten pan 20 minuten zachtjes koken. Hak de bosuitjes zeer fijn en strooi ze, samen met de resterende gefruite knoflook, over het gerecht.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten