vrijdag 25 oktober 2019

Seik-Tha Hin (Myanmar)

SEIK-THA HIN (LAMSVLEES MET MUNT)

500 gram lamsbout, in blokjes gesneden
1 theelepel zout
2 theelepels gemalen geelwortel
3 - 4 eetlepels olie
3 tenen knoflook, fijngehakt
½ theelepel gemalen komijn
1½ middelgrote ui, grof gehakt
2 - 3 middelgrote tomaten, grof gehakt
3 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
3 middelgrote, verse, rode Spaanse pepers, grof gehakt
25 verse blaadjes munt


Breng het lamsvlees met het zout, de geelwortel en 2 ½ deciliter water in een ruime pan aan de kook. Laat de inhoud, afgedekt, 1 uur zacht koken. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook goudbruin. Roer de komijn erdoor. Neem het vlees uit de pan en laat het op een met keukenpapier bekleed zeef of vergiet goed uitlekken. Doe het daarna bij de knoflook en komijn in de wok en schep het om. Voeg dan ui, tomaten, vissaus, suiker en Spaanse pepers toe en blijf roerbakken. Neem de wok van het vuur, roer de muntblaadjes snel door de inhoud en serveer het gerecht op een grote schaal of serveerschotel.

4 personen

gebied : Birma
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: