PHOAT KHSAT (KONINKLIJKE RIJST)
6 sjalotjes
5 eetlepels slaolie
5 teentjes knoflook
venkelgroen
100 gram kipfilet
100 gram varkensvlees (kotelet zonder been)
100 gram grote garnalen
300 gram gekookte rijst
1 eetlepel gedroogde garnalen
1 eetlepel azijn
nuoc-mam
zout
peper
suiker
2 eieren
1 eetlepel melk
1 groene paprika
citroensap
Fruit 6 ragfijn gesnipperde sjalotjes in 5 eetlepels slaolie licht goudgeel, boven laag vuur. Voeg dan 5 ragfijn gesnipperde teentjes knoflook toe, een plukje venkelgroen, 100 gram in kleine blokjes gesneden kipfilet, 100 gram in kleine blokjes gesneden varkensvlees (kotelet zonder been) en 100 gram grote garnalen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes bakken, onder voortdurend omroeren. Meng er 300 gram gekookte rijst door en 1 eetlepel gedroogde garnalen en laat ook de rijst wat kleur krijgen. Breng het gerecht op smaak met 1 eetlepel azijn, nuoc-mam, zout, peper en suiker. Klop 2 eieren los met een eetlepel melk en een ragfijn gesnipperde groene paprika. Bak er twee uiterst dunne flensjes van en snijd deze dan in smalle reepjes. Garneer hiermee het gerecht en druppel er nog wat citroensap over.
4 personen
gebied : Phnom Penh, Cambodja
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten