ZURE MAKREEL
4 makrelen
1 ui
4 knoflookteentjes
enkele peperkorrels
stukje gemberwortel
azijn
zout
1 groene peper
Maak de makrelen schoon, leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met een mengsel van gesnipperde ui, dito knoflook, gekneusde peperkorrels en een theelepel geraspte gemberwortel. Overgiet het geheel met azijn, zoveel dat de vis volledig onderstaat, strooi er zout bij en voeg de in de lengte doorgesneden en van zaad ontdane groene peper toe. Verwarm de oven tot lauwwarm voor, leg het deksel op de ovenschaal en laat het gerecht gedurende 6 uur in de oven. U zult dan geen last meer hebben van graten, die door deze bereidingswijze nagenoeg wegsmelten.
4 personen
gebied : Birma
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten