vrijdag 25 oktober 2019

Tinola (Filippijnen)

TINOLA (KIP MET PAPAJA)

1 braadkuiken, van 1½ kilogram
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngestampt
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel reuzel
2 koppen water
1 groene papaja
vissaus naar smaak
peper uit de molen


Verdeel de kip in stukken. Verwijder de vellen en neem het vlees van de botjes af. Snijd het in kleine stukjes. Verhit de reuzel en laat de ui er zachtjes in fruiten. Voeg er vervolgens knoflook en gemberwortel aan toe. Schep alles goed om en doe er daarna de stukjes kip bij. Laat ze boven een tamelijk hoog vuur goudbruin kleuren. Giet er 2 koppen kokend water bij. Temper de hittebron en laat alles pruttelen tot de kip gaar is. Schil de papaja dun af en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of in smalle repen. Voeg ze aan de inhoud van de pan toe en laat ze - zonder alles te vaak om te scheppen - heel langzaam zacht worden. Voeg vissaus (niet noodzakelijk, men kan ze vervangen door wat zout en enkele druppels Worcestershiresaus) en peper naar smaak toe. Dien de kip op en geef er droog gekookte rijst bij.

4 personen

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: