KIP ADOBO
1 kip
1 teentje knoflook
2 kopjes water
½ kop azijn
50 gram varkensvet
klein laurierblaadje
zout
zwarte peper
Maak de kip schoon en hak ze in stukken. Bestrooi de stukken met zout, peper en knoflook. Doe de stukken in een pan en voeg er het laurierblaadje, de azijn en het water aan toe. Doe een deksel op de pan en laat de kip sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Doe er dan het varkensvet bij. Bak de kip vervolgens bruin. Serveer warm of koud.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Mme Delfín R. García, in Internationale gerechten / mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten