POLLO TINOLA (KIPPENSOEP)
3 tenen knoflook, uitgeperst
3 eetlepels plantaardige olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
4 hele kippenbouten, in stukken
1 ½ eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel garnalenpasta (trassi)
5 schijfjes verse gemberwortel, gesnipperd
2 liter kippenbouillon of laatste rijstspoelwater
150 gram groene papaja of mango, in dunne schijfjes
zout
peper
verse koriander of basilicum
Bak het knoflook goudgeel in de hete olie. Voeg de ui en kip toe en bak 6 minuten zachtjes verder. Voeg sojasaus, garnalenpasta en gember toe en bak nog even. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt zacht verder koken tot de kip gaar is; schuim de soep af. Voeg de gesneden vrucht toe en kook tot die zacht is; breng op smaak met zout en peper. Roer de tuinkruiden erdoor en serveer.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : soep
bron : De Filippijnen / Jacki Passmore
vrijdag 25 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten